https://dushzona.com/image/cache/catalog/Blog/siphone post montage-1170x600.jpg
user image

За линейните сифони, монтаж до стена.

  • 05 Apr 2021
  • |   0 text_coments

Линейните сифони могат да се разполагат на границата между сухата и мокра част в банята или  пък непосредствено до стената. Така се осигурява едностранен наклон на целия под към заустването към канализационна тръба.


Стандартните дължини, в които се предлага системата са 700, 800, 900, 1000 и 1200 mm.

Сифоните за баня са изработени от неръждаема стомана и разполагат с вграден наклон и подвижен воден затвор за лесна поддръжка и почистване.


Висококачествените материали, които са вложени в производството на продуктите, обещават дълъг период на безпроблемна експлоатация. За още повече удобство при монтажа те се предлагат и с различни строителни височини.

Тялото на сифона има вграден наклон към заустването, който осигурява оптимално оттичане. Водният затвор е снабден с гумени уплътнения за още по-добра защита от навлизане на миризми и насекоми в помещението.


Дебитът на отводняване за стандартен диаметър на изходната тръба от 50 мм е 0.8 л/сек.


Когато каналът е разположен до стената е нормално образуването на т.н. воден стълб в зависимост от размерите на душ зоната. Примерно при размер на зоната от 1 м и наклон от около 2 градуса към сифона, водният стълб, който би се образувал е около 5 мм.


Инсталирането на линейния сифон се съобразява и с дебелината на настилката предвидена в помещението. Накрая декоративната решетка и подовата настилка трябва да са на едно ниво.

Наистина в момента на пазара има огромно разнообразие от различни варианти на линейни сифони - с капаци с различна орнаментика, възможност за поставяна не стъкло или плочка в самият капак на сифона, въртене на основата на 360 градуса за по-лесен монтаж.

Посетете категория сифони, за да разгледате вариантите, които предлагаме.


0text_coments

text_forcommenttext_login


heading_title

Каква душ кабина би била подходяща?

Каква душ кабина би била подходяща?

Щом четете тази статия, значи и на вас Ви е омръзнало цялата баня да е мокра след душ и вече сте взели решение да я разделите на суха и мокра част чре

05 Apr 2021
Каква вана за баня да изберем?

Каква вана за баня да изберем?

Макар, че вече акрилните вани не са вече толкова на мода и все по-малко хора ги предпочитат пред стъклените душ паравани.Но все пак те все още си имат

06 Apr 2021
Надуваеми джакузита - вече един достъпен лукс!

Надуваеми джакузита - вече един достъпен лукс!

С настъпването на лятото и горещините на човек все повече му се иска да се отърси от ежедневният стрес, да "зареди батериите". Знаем, че през почивнит

06 Apr 2021